Política
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont
Foto: L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont | EFE
Investidura

Consulta el document de l'acord polític entre Sánchez i Puigdemont

Temps de lectura: 1 minut
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont
Foto: L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont | EFE

Acord polític entre els socialistes i els postconvergents. Carles Puigdemont, líder de Junts, cedirà els seus vots per fer Pedro Sánchez president d'Espanya i dotar d'estabilitat parlamentària al seu govern a canvi de la tramitació de la llei d'amnistia i d'una sèrie d'acords.

Els acords: Un mediador "internacional" que acompanyi, verifiqui i segueixi el procés de negociació i dels acords. Negociar i debatre sobre la celebració del referèndum, tot i que els socialistes es remeten a una ampliació de l'Estatut d'Autonomia català. La llei d'amnistia que inclogui els casos de 'lawfare'. Ampliar la participació "directa" de Catalunya a les institucions europees en assumptes catalans.

  • A canvi de tot això, Junts brida els seus vots per fer president Sánchez i donarà estabilitat a la seva legislatura.

En detall: Els postconvergents signen un document on consideren "legítim" el resultat i el mandat de l'1 d'octubre, com també la declaració d'independència unilateral, a la vegada que els socialistes nega la seva validesa i aposta per desplegar un nou Estatut d'Autonomia.

  • Junts proposarà la celebració d'un nou referèndum sobre el futur polític de Catalunya mentre que el PSOE defensarà "l'ampli desenvolupament" de l'Estatut tombat del 2006, així com la singularitat institucional, cultural i lingüística de Catalunya.