Política
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont | EFE
Investidura

Puigdemont celebra que el pacte amb el PSOE posa en marxa un procés de negociació

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont | EFE

"Avui no tenim res més a celebrar que la posada en marxa d'un procés de negociació". Així ha defensat el pacte amb el PSOE l'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, en una compareixença des de Brussel·les. L'expresident ha assegurat que els socialistes hauran de negociar amb els postconvergents "acord a acord" durant tota la legislatura.

En detall: Puigdemont ha carregat contra Esquerre per la seva estratègia negociadora a través de la taula de diàleg i ha avisat el govern espanyol que hauran de merèixer els vots de Junts i que s'haurà d'anar "acord a acord". L'expresident ha reblat que el PSOE no té garantida l'estabilitat perquè Junts els farà suar la camisa en cada carpeta.

  • En aquest sentit, Puigdemont ha afirmat que el pacte segella un "acord marc" per iniciar un procés de negociació "real" per justificar els vots dels set diputats de Junts a "cada llei i cada votació" al Congrés.

Què ha dit? Des de Brussel·les, Puigdemont ha asseverat que l'acord firmat "s'accepten les condicions per iniciar una negociació política" amb els termes que Junts reclamava per resoldre el conflicte territorial entre Catalunya i Espanya.

  • "Entrem en una etapa inèdita que haurem de saber explotar", ha assegurat en referència en el gran pes que tindran els seus vots en cada votació que vulgui tirar endavant el govern espanyol. "Continuem estant molt lluny, però podem seure i avançar, amb partits amb els quals vam perdre la confiança en el seu moment. Hem d'anar acord a acord, trinxera a trinxera", apunta.

D'altra banda: L'expresident ha defensat que s'estudiaran totes les causes judicials vinculades al procés d'independència, en referència al 'lawfare'. Puigdemont ha demanat aprofundir i mirar cas per cas perquè s'acabi amb tots els casos de repressió de tota mena amb vincles a l'independentisme.