Política
Tren de Renfe a Catalunya
Foto: Tren de Renfe a Catalunya | EFE
Investidura

Els anuncis de Pedro Sánchez: Transport públic gratuït i pròrroga de la rebaixa de l'IVA

Temps de lectura: 2 minuts
Tren de Renfe a Catalunya
Foto: Tren de Renfe a Catalunya | EFE

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha anunciat durant la sessió d'investidura un seguit de mesures econòmiques enfocades a ajudar als col·lectius més vulnerables i afectats pels elevats preus.

Per què és important? Aquest dimecres 15 de novembre, el president en funcions Pedro Sánchez reeditarà, si no hi ha cap imprevist, el seu càrrec a la Moncloa davant d'una dreta i ultradreta espanyola que s'agita i surt al carrer contra els pactes del PSOE amb l'independentisme.

En detall: En el seu discurs al Congrés dels Diputats, Sánchez ha anunciat l'extensió de la rebaixa de l'IVA dels aliments fins al juny de 2024.

  • Pel que fa al transport públic, ha indicat la seva gratuïtat a partir de l'1 de gener per a tots els menors, joves i aturats.
  • D'altra banda, també ha anunciat l'ampliació del permís de maternitat i paternitat a 20 setmanes.
  • En matèria laboral, ha avançat "un nou model presencial amb horaris flexibles i un màxim de 30 dies per a la prestació de dependència".

A més, Sánchez ha dit que s'elevarà el llindar de renda de les persones que poden acollir-se a les mesures d'alleujament hipotecari.

  • Actualment, poden beneficiar-se d'aquestes mesures les famílies amb una renda de fins a 30.000 euros anuals i s'ampliarà fins als 38.000.

Context: Aquest migdia ha començat la sessió d'investidura del socialista Pedro Sánchez. Aquest debat d'investidura s'allargarà fins aquest dijous, dia on es votarà en primera volta la candidatura de Sánchez. Segons l'actual mètrica dels pactes del PSOE, el candidat socialista hauria de sortir victoriós en la primera votació amb 179 vots a favor, així evitant anar a una segona volta que hauria de ser convocada dissabte.