Política
La portaveu de Junts, Míriam Nogueras, passant per davant de Pedro Sácnhez
Foto: La portaveu de Junts, Míriam Nogueras, passant per davant de Pedro Sácnhez | EFE
Investidura

Referèndum i el 100% dels impostos, les primeres exigències de Junts al PSOE

Temps de lectura: 1 minut
La portaveu de Junts, Míriam Nogueras, passant per davant de Pedro Sácnhez
Foto: La portaveu de Junts, Míriam Nogueras, passant per davant de Pedro Sácnhez | EFE

La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha assegurat que els primers elements que reclamaran a la taula de negociació amb el PSOE seran un referèndum d'autodeterminació i que Catalunya pugui recaptar "el 100% dels impostos".

¿Per què és important? La formació de Carles Puigdemont finalment ha votat a favor de la investidura de Pedro Sánchez aquest dijous 16 de novembre. Uns vots indispensables que el partit independentista supedita constantment als avenços en el conflicte polític amb Catalunya sota la taula de diàleg.

Què ha dit? En una entrevista a Catalunya Ràdio, Nogueras ha explicat que un referèndum d'autodeterminació i la recaptació total dels impostos a la comunitat seran els primers requisits que posin sobre la taula:

  • "El més important és que hi hagi resultats i les coses passin. Si nosaltres hem fet aquest pas és precisament perquè les coses han de canviar molt", ha dit en al·lusió al pacte d'investidura.
  • Nogueras ha descartat concretar si formarà part d'aquest espai de negociació amb els socialistes i quan començarà a donar resultats.
  • "Ahir la negociació va continuar, avui la negociació continua i demà la negociació continuarà", ha assenyalat en una altra entrevista, aquesta a Rac1.

Per acabar: Amb un total de 179 vots a favor, també els 7 de Junts, Sánchez ha aconseguit sortir indemne del nou obstacle polític que ha estat l'ajustat resultat de les eleccions generals, que abocava el PSOE a pactar sí o sí amb totes les formacions independentistes durant la legislatura