Política
Pedro Sánchez promet el càrrec davant del rei
Foto: Pedro Sánchez promet el càrrec davant del rei | EFE/Ballesteros POOL
Investidura

Sánchez promet el càrrec de president davant del rei Felip VI

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez promet el càrrec davant del rei
Foto: Pedro Sánchez promet el càrrec davant del rei | EFE/Ballesteros POOL

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha promès aquest divendres al matí el seu càrrec davant del rei Felip VI en una cerimònia celebrada al Palau de la Zarzuela.

Per què és important? Pedro Sánchez va reeditar la seva presidència aquest dijous gràcies a un canvi de rumb històric de Junts obrint una nova tema de negociació.

Què en sabem? Pedro Sánchez ha promès el càrrec davant del rei, una vegada que el reial decret amb el seu nomenament ha sortit publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) amb la signatura de Felip VI.

  • L'acte ha estat curt i Sánchez ha promès la Constitució espanyola en una taula sense símbols religiosos i després ha saludat el rei, qui s'ha mostrat seriós tota l'estona.
  • A la cerimònia també han participat la ministra de Justícia, Pilar Llop, la presidenta del Congrés, Francina Armengol; el president del Senat, Pedro Rollán; el president del Consell General del Poder Judicial Rafael Mozo, i el del Tribunal Constitucional, Cándido Conde-Pumpido.

Què esperar? Un cop el socialista ha promès el càrrec, el següent pas és anunciar els integrants del seu nou gabinet.

  • De fet, es podria donar a conèixer aquest cap de setmana i els nous ministres prendrien possessió dilluns a la Zarzuela. Així, dimarts ja es podria celebrar el primer consell ordinari amb el nou executiu.

En detall: Es dona per fet que Sumar tindrà quatre o cinc ministeris. Alguns canvis dels quals ja s'ha parlat són el d'Ernest Urtasun amb el Ministeri de Cultura i Esports i Mònica García, futura ministra de Sanitat.