Política
Yolanda Díaz
Foto: Yolanda Díaz | Flickr
Sumar

Yolanda Díaz vençuda per Puigdemont: "És molt difícil governar així"

Temps de lectura: 2 minuts
Yolanda Díaz
Foto: Yolanda Díaz | Flickr

La imprevisible votació d'aquest dimecres al Congrés ha estat un gerro d'aigua freda per a la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz. "És molt difícil governar així”, ha hagut de reconèixer.  

Per què és important? La vicepresidenta ha admès que ha parlat amb Carles Puigdemont les últimes hores. Això encara fa més evident la desesperació de Díaz per lligar els set vots de Junts i tirar endavant els tres decrets que es debatien aquest dimecres al ple del Congrés. Però ni Díaz ni Sánchez han pogut pactar, ni tan sols preveure, què farien els juntaires. 

Què diu? En les últimes hores, la líder de Sumar ha fet diferents declaracions als mitjans en el context de les negociacions. Díaz a admès que no es pot governar negociant “a contrarellotge els interessos i els drets de la ciutadania, que estan en joc”.

  • "Espanya és un Estat social i democràtic de dret i hi ha coses que no es poden fer”.
  • "La ciutadania ha d'estar una mica perplexa quan veu que la política està posant en risc molts drets i millores".

Què en sabem? Per diferents motius, Yolanda Díaz ha vist fracassar els seus projectes de reforma i, ara sí, s'adona que la legislatura serà complicada i ja veurem si impossible. 

  • El ple del congrés espanyol ha tombat el decret llei que recollia la reforma del subsidi de desocupació presentat per Díaz. La vicepresidenta havia demanat al Congrés donar suport a aquesta reforma per damunt de les "sigles" polítiques. 
  • El tercer decret llei que se sotmetia a votació era el de les mesures anticrisi i, en aquest cas, hi ha hagut un empat, per la qual cosa caldrà repetir la votació. El mateix ha passat amb els objectius de dèficit per al 2024.
  • El govern espanyol, en canvi, ha salvat els decrets de Justícia i Funció pública perquè Junts no ha votat.
Categoria: Política
Etiqueta: Sumar