Política
Un dels lleons del pòrtic del Congrés dels Diputats (Madrid)
Foto: Un dels lleons del pòrtic del Congrés dels Diputats (Madrid) | Roy Luck / Flickr
Amnistia

El PSOE descarta acceptar les esmenes vives d'ERC i Junts per blindar més l'amnistia

Temps de lectura: 2 minuts
Un dels lleons del pòrtic del Congrés dels Diputats (Madrid)
Foto: Un dels lleons del pòrtic del Congrés dels Diputats (Madrid) | Roy Luck / Flickr

El diputat del PSC al Congrés dels Diputats, José Zaragoza, ha descartat que els socialistes votin a favor de les esmenes "vives" d'ERC i Junts a la Llei d'Amnistia al Ple del Congrés dels Diputats d'aquest dimarts 30. 

Per què és important? ERC i Junts han mantingut vives algunes de les esmenes, que també s'hauran de votar al ple, per tal d'aconseguir "blindar" encara més la llei d'amnistia. 

En detall: En una entrevista a La2 i Ràdio 4, el diputat ha explicat que el PSOE ja va votar en contra de les anomenades esmenes dimarts passat a la Comissió de Justícia de la Cambra Baixa i que no canviaran d'opinió.

  • "Nosaltres el que fem és negociar", assegura. També ha alertat d'un possible "risc d'insubmissió parlamentària" del PP al Senat després que s'aprovi la Llei d'Amnistia al Congrés.
  • Ha assenyalat que els populars són "un partit que parla molt de la Constitució, però que se la salta quan vol i quan l'interessa", fent referència al possible rebuig de l'admissió a tràmit d'amnistia a la Cambra Alta després que el Congrés dels Diputats voti aquest dimarts la proposició. 

D'on venim? El Congrés votarà al Ple la proposició de llei després que la Comissió de Justícia incorporés al text dues esmenes transaccionals pactades per PSOE, Sumar, ERC, Bildu, PNB, Junts i Podem per excloure únicament els delictes de terrorisme que "haguessin causat violacions greus dels Drets Humans", mentre que la resta van ser rebutjades. 

  • Una de les esmenes encara vives de Junts i ERC busca eliminar el terrorisme del capítol d'exclusions de la llei.
  • També n'hi ha una altra de viva que mira de reforçar l'aplicació ràpida de la llei i que l'amnistia inclogui els casos de 'lawfare'. 
  • El ministre de Presidència, Félix Bolaños, també ja va descartar el passat divendres que s'introdueixin canvis d'última hora al text.