Política
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | @NunezFeijoo | X
Amnistia

El PP desmenteix ERC i nega negociacions amb l'independentisme

Temps de lectura: 2 minuts
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | @NunezFeijoo | X

Pocs minuts després que ERC hagi afirmat que el PP va trucar la seva porta per explorar una possible investidura de Feijóo, el PP ha sortit a desmentir-ho. 

Per què és important? Aquest dimarts, la secretaria general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat que el PP també va explorar una possible negociació amb els republicans per investir el líder popular i no al candidat del PSOE, Pedro Sánchez. 

En detall: Rovira ha explicat que els contactes es van produir durant el mes d'agost, després de les eleccions del 23-J, i que Esquerra va declinar seure a una taula per negociar. 

  • "Va venir un diputat del PP, Carlos Floriano, i es va dirigir a Teresa Jordà. Ens va proposar que negociéssim que parléssim perquè ells volien conformar una majoria", ha explicat Rovira. 

Què diuen? El PP no ha tardat a reaccionar i ha negat les explicacions de la dirigent d'ERC. Fonts populars desmenteixen que el PP enviés al diputat Carlos Floriano a negociar amb els independentistes. 

  • Des de Gènova assenyalen que Floriano només es va limitar a comentar a la diputada d'ERC Teresa Jordà "de manera informal i col·loquial que havien de deixar governar la llista més votada". 

D'on venim: Per tant, ERC i PP coincideixen que no van arribar a negociar en cap moment. Però, en canvi, amb Junts, la proposta va ser més formal. 

  • El PP va oferir indultar Puigdemont però amb unes condicions. L'expresident de la Generalitat hauria de tornar a Espanya i presentar-se davant de la justícia per ser condemnat. A més, la proposta de la formació de Feijóo exigia a Puigdemont que mostrés penediment pels actes que ha fet i hauria de renunciar públicament a la via unilateral. 

Tot i això, el PP ha reiterat que no ha acceptat ni accepta en cap cas els indults. El líder popular, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat el PSOE de difondre aquestes informacions per "aconseguir que algú dubti" de "l'honestedat" i "l'honorabilitat" del PP.