Política
Alberto Núñez Feijóo en un míting a Madrid
Foto: Alberto Núñez Feijóo en un míting a Madrid | @NunezFeijoo | Twitter
Eleccions

El mapa de la victòria de Feijóo: el PP recupera territori socialista

Temps de lectura: 2 minuts
Alberto Núñez Feijóo en un míting a Madrid
Foto: Alberto Núñez Feijóo en un míting a Madrid | @NunezFeijoo | Twitter

La victòria del PP a Galícia reforça la figura i el lideratge d'Alberto Núñez Feijóo al capdavant de la formació. El partit celebra els bons resultats comparant-los amb l'arribada del seu líder al capdavant del partit. 

Per què és important? Els comicis gallecs no només eren importants pel PP de Galícia, també pel líder del partit en l'àmbit nacional. Feijóo es jugava la seva credibilitat com a líder popular. La majoria absoluta i els grans resultats del PP reforcen la figura de Feijóo com a líder indiscutible dins del seu partit. 

Què en sabem? El PP celebra la victòria a Galícia amb un mapa que no agradarà gens al PSOE i al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. 

  • Els populars han compartit una imatge amb el mapa d'Espanya abans de l'arribada de Feijóo al capdavant del PP i el després. 
  • El PP confirma el seu bon estat de forma i mostra que, de mica en mica, van recuperant territoris on abans governaven els socialistes i ara ho fan ells. 

En detall: Segons la imatge que comparteix la formació, el PP de Feijóo hauria recuperat i guanyat les comunitats autònomes de Cantàbria, La Rioja, Aragó, Extremadura, País Valencià, Illes Balears i Illes Canàries. Uns territoris que se sumen als que el PP ja tenia sota el seu poder, Madrid, Galícia, Castella i Lleó, Múrcia i Andalusia. 

Situació actual: Actualment, el PP governa en la majoria de comunitats autònomes mentre que el PSOE ha passat de tenyir el mapa vermell a només conservar tres territoris: Astúries, Navarra i Castella i la Manxa. 

  • A més, els populars van ser la força més votada en les eleccions generals del 23-J tot i no obtenir els diputats necessaris per convertir Feijóo en el president del govern espanyol.