Portades
Premsa

Batussa entre VOX i PP i la ministra Montero per la llei del 'sí és sí': què diuen els diaris?

La bronca política entre la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i el PP i VOX arran de les paraules de la política d'Unidas Podemos sobre la llei del 'només sí és sí' encara porta cua. Les portades dels diaris destaquen el cabreig d'alguns diputats conservadors i ultraconservadors de les dues formacions.

Unes afirmacions sobre la postura de la dreta espanyola sobre l'aplicació de la nova llei que busca perseguir amb més intensitat els violadors i abusadors per protegir les seves víctimes va encendre els ànims a la cambra parlamentària de Madrid.

Què ha dit? La ministra Montero va acusar aquests grups de "promourà la cultura de la violació".

  • Això va provocar una reacció airada i pujada de to entre alguns diputats.
  • La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, va haver d'interrompre la intervenció de Montero per demanar silenci, ordre i també per renyar la mateixa ministra pel seu to poc conciliador.

Què diuen els diaris?

  • La Vanguardia: "Els partits s'abonen a la batussa al Congrés per guanyar quota preelectoral". Podem marca perfil feminista i el PP pugna amb Vox per més protagonisme.
  • El País: "Irene Montero acusa el PP de promoure la 'cultura de la violació'.
  • El Periódico de España: "Irene Montero incendia el ple a l'acusar el PP d'animar la cultura de la violació'.
  • L'Ara: "Montero desperta les ires de la dreta". L'esbroncada cada cop està més instal·lada al Congrés, amb Vox com a principal provocador. Ahir la ministra 'Igualtat va suscitar les ires de la bancada de la dreta a l'acusar el PP de 'promoure la cultura de la violació'.
  • ABC: Provocador titular del diari conservador: "Filoetarra no, feixista, sí". El Congrés perd el control entre l'encreuament d'acusacions i insults i la denúncia de l'oposició per la diferent vara de mesurar de la seva presidenta.