Portades
Premsa

Les portades alerten de la resposta russa amb el petroli

Les portades dels diaris d'aquest diumenge 4 de desembre alerten de l'últim moviment rus i de les pressions i conseqüències que aquest pot esdevenir. El Kremlin ha respost al topall que la Unió Europea li ha imposat al seu petroli i ha decidit no vendre'n més a Europa.

  • La Vanguardia: "Rússia reacciona i anuncia que no vendrà més petroli a Europa".
    • El rotatiu explica que Moscou respon a la decisió de la UE de posar un límit al preu del barril rus.
  • El Punt Avui, sentencia: "Comença la Guerra Freda".
  • El Periódico publica dins de les seves pàgines: "Ucraïna augura que el topall al preu del petroli rus enfonsarà l'economia de Rússia".

En Profunditat: L'ambaixador rus Mikhaíl Ulyanov, després de conèixer la decisió de la UE de limitar el preu del gas rus, ha sentenciat:

  • "A partir d'aquest any, Europa viurà sense petroli rus. Moscou ja ha deixat clar que no se subministrarà petroli als països que donin suport a la limitació de preus contra el mercat".

D'on venim? L'acord de la UE preveu que els vaixells europeus no puguin transportar petroli rus a països tercers quan el preu del barril superi el límit establert.
En l'acord, els 27 estats membres s'han compromès a crear un mecanisme que fluctuï per garantir que el límit sigui almenys un 5% inferior al preu del mercat.

Categoria: Portades
Etiqueta: Rússia