Portades
Premsa

El toc d’atenció europeu a Espanya pel bloqueig del Poder Judicial, a les portades

Les portades dels principals diaris d’aquest dimarts 6 de desembre, Dia de la Constitució, posen el focus en l’avís europeu a Espanya per tenir el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) encara bloquejat.

Al detall: La Vanguardia i l'Ara posen el focus en el tema.

  • La capçalera del Grup Godó titula “Europa amonesta Espanya pel bloqueig del Poder Judicial”. “Un informe del Consell d’Europa qualifica de molt insatisfactòria la falta d’acord, que també marca avui el Dia de la Constitució”, afegeix.
    • El diari també para atenció en el seguiment del conflicte entre Rússia i Ucraïna, amb una fotografia que mostra com els habitants de Kíiv segueixen amb la seva vida malgrat tot, i una notícia de les acusacions russes d’un atac amb drons.
  • L’Ara, per la seva banda, resumeix amb un “Europa torna a advertir Espanya pel bloqueig judicial”, tot afegint la “gran preocupació” de l’organisme anticorrupció del Consell d’Europa”.
    • Amb la foto de portada, escenifiquen el primer dia de la vaga general a l’Iran contra el règim, amb una imatge “inèdita” de comerços amb persianes abaixades que demostren el gran seguiment de la protesta.

A més: L’acord assolit per Aragonès amb sindicats i patronals pels pressupostos també entren a alguns diaris

  • El Periódico, que també recull que “la inflació rebaixa el nivell dels menús nadalencs” i l’atipament de les famílies d’una escola de L’Hospitalet per l’ensenyament en barracons, se’n fa ressò: “Aragonès mostra davant el PSC i Junts el suport social als pressupostos”.
  • El Punt Avui resumeix: “Clam social pels pressupostos. Patronals, sindicats i tercer sector menen la pressa per aprovar els comptes catalans”. El diari també posa el focus en els enigmes del calendari i el finançament del BarMar, la connexió prevista entre Barcelona i Marsella.

Per acabar: Els diaris espanyols destaquen:

  • El País, els resultats d’una enquesta que mostra com “la divisió de l’esquerra aproparia el triomf al PP”.
  • L’ABC recull la lluita en el si de Ciutadans pel poder entre Inés Arrimadas i Edmundo Val: “Arrimadas allarga l'agonia de Ciutadans”.
  • El Mundo denuncia que “l’exnúmero dos de Calviño col·loca el marit de la ministra” com a coordinador d'estratègia comercial de Patrimoni Nacional. Aquest és un organisme públic que gestiona els béns de titularitat de l'Estat que procedeixen de la monarquia espanyola.
Categoria: Portades