Portades
Els diaris recullen el discurs de Nadal de Felip VI
Foto: Els diaris recullen el discurs de Nadal de Felip VI
Premsa

Així tracten els diaris catalans i espanyols el discurs de Nadal del rei

Els diaris recullen el discurs de Nadal de Felip VI
Foto: Els diaris recullen el discurs de Nadal de Felip VI

Les portades d'aquest diumenge 25 de desembre estan marcades pel discurs de Nadal de Felip VI. Com era d'esperar, hi ha grans diferències en com aborden els diaris catalans i espanyols les paraules del rei.

Per què és important? El monarca ha aprofitat la seva intervenció per retreure a PSOE i PP el moment extremadament complex en el qual es troba Espanya per la greu crisi institucional davant del bloqueig de la cúpula l’aparell judicial.

Diaris catalans:

  • La Vanguardia: La capçalera que més visibilitat dona al discurs de Felip VI és la de can Godó, dedicant-hi la part central de la portada. "El rei adverteix del risc d'erosionar les institucions", titula, tot afegint que "Felip VI aprofita la seva intervenció per demanar prioritzar la voluntat d'integrar al desig d'excloure".
  • El Periódico: No li dona tanta importància, però recull el discurs a portada igualment. Ho fa en un racó inferior, titulant "Felip VI insta a frenar l'erosió de les institucions". "El rei defensa l'Estat en plena tensió entre el Govern, PP i els jutges conservadors", conclou. 
  • Ara: D'altres, en canvi, passen del monarca, com ho fa el diari Ara, que no porta el seu discurs a portada. En comptes d'això, reflexiona sobre la pitjor crisi del Règim del 78 i porta 10 testimonis sentimentals de famosos.

Diaris espanyols:

  • El País: Hi dedica la part central de la portada, foto inclosa, per assegurar que "Felip VI alerta sobre l'erosió de les institucions". "Una societat dividida o enfrontada no avança", incideix.
  • ABC: Sense innovar en el titular ("El rei alerta davant de "l'erosió de les institucions") respecte altres diaris, l'ABC va amb tot i publica la foto del monarca assegut, seguint el format habitual de la publicació. "Reclama respecte a la Constitució i un exercici de responsabilitat per evitar la divisió i el deteriorament de la convivència", incideix.
  • El Mundo: "Els espanyols hem de decidir tots junts el nostre destí", recull el diari parafrasejant Felip VI. A més, l'acompanya d'un editorial que titlla de "valenta la crida a la serenitat." del monarca.

Per acabar: El bloqueig de la cúpula de l'aparell judicial segueix enquistat. De fet, el Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat recentment les al·legacions presentades pel Senat contra la suspensió de la reforma judicial.

Categoria: Portades
Etiquetes: Felip VI Nadal