Societat
Una avaria a rodalies causa retards a tota Catalunya
Foto: Una avaria a rodalies causa retards a tota Catalunya | ACN
Transport

Una avaria atura la circulació de rodalies i llarga distància a Catalunya

Temps de lectura: 3 minuts
Una avaria a rodalies causa retards a tota Catalunya
Foto: Una avaria a rodalies causa retards a tota Catalunya | ACN

Una avaria en el sistema de telecomunicacions ha aturat aquest divendres la circulació de trens de rodalies – rodalies de Barcelona i regionals – i trens de llarga distància que circulen per la via convencional a Catalunya. 

Què sabem: A les 08.05 hores, tècnics d’Adif han resolt l’avaria. Un cop solucionada la incidència es recupera la circulació de trens a Rodalies de Catalunya, encara que ho farà de forma irregular durant les pròximes hores.

Per què és important? Renfe estima que uns 80.000 usuaris s’han vist afectats per aquesta incidència.

Situació actual: El Metro de Barcelona ha organitzat un dispositiu especial per "facilitar el flux de passatge amb els intercanviadors de Renfe".

 

 

 

Previsions: Rodalies Catalunya indica que no hi ha una previsió exacta pel restabliment de l'horari normal dels trens. Les afectacions i els retards són destacables.

Què diuen: 

  • El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha manifestat al seu Twitter que “el govern espanyol ha d’assumir la seva responsabilitat i traspassar ja la competència”.
  • Raquel Sánchez, ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha demanat disculpes públicament als usuaris i recorda que el servei recupera la normalitat progressivament.
  • “Un servei gratuït que no funciona no serveix de res”, així ho ha declarat el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró i ha demanat “dia i hora” per acordar un traspàs de Rodalies.

 

 

Categoria: Societat
Especial: Rodalies
Etiqueta: Rodalies