Societat
Mobilitat

Afectacions a Rodalies per les obres a la Sagrera

Primer dia laboral amb afectacions a Rodalies per les obres a l'estació de la Sagrera. El dilluns comença amb tres línies tallades, que no arriben a Barcelona: l'R1, l'R2 Nord i l'R11. 

Per què és important? Les obres a l'estació de la Sagrera arriben en un moment on les afectacions a Rodalies són constants. El passat 9 de setembre una avaria aturava per complet la circulació a la xarxa ferroviària. 

El motiu: Les obres a l'estació de la Sagrera, que s'allargaran tres mesos fins al 10 de desembre, es troben al 60%. La previsió del govern espanyol és que el 2025 els trens de metro, AVE i Rodalies circulin per la nova infraestructura. La finalització de la nova estació serà posterior.

Què sabem?: Les línies afectades són l'R1, l'R2 Nord i l'R11.

  • R1: Afectacions fins dilluns a la nit. No funciona entre Badalona i Barcelona. L'alternativa per arribar a la capital catalana és fer transbord a la línia 2 del metro.
  • R2 i R11: Les afectacions s'allargaran tres mesos. Els combois s'aturen a l'estació de Sant Andreu Comtal. Qui vulgui arribar fins a Barcelona ha de fer transbord a la línia 1 del metro. 

A partir d'ara:

  • Per tal de facilitar el trajecte fins a la Sagrera, s'habilitarà també un servei complementari de busos llançadora cada 15 minuts a les hores punta.
  • Pel que fa als viatgers de Granollers-Centre, podran fer sevir un servei d'autocars directes fins a la Sagrera a les hores punta entre 6:00 i 10:30 i entre 17:00 i 20:30 els dies feiners.
  • Pel que fa als trens a l'aeroport tindran la parada d'origen i final a l'Estació de França, és a dir, no pararan ni a Sants, ni a Bellvitge ni al Prat de Llobregat.

Situació actual: Els usuaris afectats per les alteracions es queixen que no han rebut prou informació i que els seus trajectes s'allarguen 1 o 2 hores més de l'habitual.

  • L'estació de Sant Andreu Comtal, on acaben i comencen els trajectes d'aquestes dues línies l'R2 i l'R11, ha hagut d'obrir les portes per assumir la riuada de gent que sortia mig desorientada i indignada.
Categoria: Societat
Especial: Rodalies
Etiqueta: Rodalies