Societat
Un carrer inundat al barri del Serrallo, a Tarragona
Foto: Un carrer inundat al barri del Serrallo, a Tarragona | Port de Tarragona
Temporal

Inundacions a Tarragona amb l'arribada d'un temporal violent a Catalunya

Un carrer inundat al barri del Serrallo, a Tarragona
Foto: Un carrer inundat al barri del Serrallo, a Tarragona | Port de Tarragona

Les pluges han arribat a la costa catalana abans del que estava previst pels meteoròlegs, i afectaran a tot el país en les pròximes hores amb la possibilitat que caigui pedra i es produeixen fortes ratxes de vent.

Per què és important? Les ciutats de Tarragona i Barcelona estan celebrant les seves festes majors. En el cas de Tarragona, fa dies que està en marxa i acaba aquest diumenge, mentre que a la capital catalana comença aquest divendres a la tarda.

Què sabem? El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat el Pla Inuncat per risc d'inundacions i ha emès un avís per "temps violent". Protecció Civil recomana limitar la mobilitat i el telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a les 20.00 un total de 618 trucades per 372 incidències derivades de les pluges, la majoria d'elles des del Camp de Tarragona.

En detall:

  • Carrers i edificis de la ciutat de Tarragona han quedat inundats, com l'Hospital de Santa Tecla, i les rieres baixen desbordades i amb molta força cap al mar. L'aigua ha arrossegat diversos cotxes.
  • Al municipi de Constantí han caigut més de 100 l/m², segons el Meteocat. A Tarragona ciutat, 98 l/m², i a Reus, 93 l/m²
  • La carretera N-340 ha quedat tallada en els dos sentits de la marxa a l'altura de Vila-seca.
  • Els forts aiguats han fet interrompre la circulació de trens entre Tarragona i Vila-seca, en els dos sentits de la marxa, afectant a les línies R14, R15 i R16, segons ha informat Adif.

Què esperar? La tempesta pot anar a més durant la nit i matinada i es desplaçarà cap a tot el país, sobretot a les comarques de Barcelona. La previsió per aquest dissabte és de pluges a tot el territori, i de cara a diumenge s'esperen menys precipitacions i puntuals.

D'on venim? Divendres de la setmana passada un temporal va afectar les comarques del Maresme, la Selva, el Gironès i el Vallès Oriental. La pitjor part se la va endur la ciutat de Mataró, on un home va haver de ser rescatat ofegat sota l'aigua en un pas subterrani.

 

Categoria: Societat
Especial: Rodalies
Etiquetes: Rodalies Pluja Temps