Societat
Foto: | ACN
Pressupostos 2023

Rodalies gratis tot l'any 2023

Foto: | ACN

Viatjar sense cost amb Renfe seguirà sent gratis durant tot el 2023 a Rodalies i Mitjà Distància. El govern espanyol ha decidit mantenir-ne la gratuïtat.

Per què és important? La mesura pretén fer front a la inflació de preus que afecta a la butxaca dels ciutadans, per la crisi de la guerra a Ucraïna. L'1 de setembre ja va entrar en vigor amb la intenció que estigués vigent fins a finals d'any, però ara el govern espanyo ha decidit allargar-la durant tot el 2023.

Què sabem? La mesura està inclosa als pressupostos del 2023, que aquest matí han quedat aprovats al Consell de Ministres.

  • La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, ha explicat que la partida destinada a Transports s'incrementa un 41,2%, fins als 700 milions d'euros. La major part anirà destinada a Renfe per sufragar el manteniment de la bonificació i gratuïtat de Rodalies i Mitja Distància.

A partir d'ara: Sobre els descomptes del 30 al 50% en els abonaments de transport a les ciutats, el govern espanyol estudiarà més endavant la possible extensió.

Què hi diuen? El Govern proposarà prorrogar les bonififacions al metro i bus si l'Estat espanyol estén la rebaixa del 30%. Ho ha dit el departament de Territori. Abans, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, havia anunciat que demanaria a la Generalitat que es mantinguin aquestes bonificacions metropolitanes.

  • "En un context de crisi econòmica i climàtica, abaratir el preu del transport públic ajuda a les famílies i al planeta", ha manifestat Ada Colau.
Categoria: Societat
Especial: Rodalies