Societat
Foto: | Hipra
covid-19

Hipra preveu comercialitzar la seva vacuna al novembre

Foto: | Hipra

Està previst que l'autorització de l'Agència Europea de Medicaments (EMA) per a la vacuna d'Hipra contra la covid-19 arribi el mes que ve. Costarà menys de 10 euros la unitat.

Per què és important? La vacuna de la farmacèutica Hipra, amb seu a Amer, és la primera vacuna espanyola contra la covid-19.

Què sabem? Si l'EMA ho autoritza, Hipra podrà iniciar la comercialització del vaccí el mes que ve, tan sols una setmana després d'aconseguir el vistiplau.

  • La farmacèutica confia formar part de la campanya de vacunació de finals d'aquest 2022, fent que la vacuna actuï com a dosis de reforç.
  • L'empresa recorda que un total de 14 estats membres de la Unió Europea ja s'han mostrat disposades a adquirir el producte, que tindrà un preu unitari inferior als 10 euros.

Background: La previsió era tancar els tràmits a finals de juliol per començar la comercialització, però l'EMA va requerir més informació que va acabar allargant el procés.

Visió global: La vacuna d'Hipra també ha despertat interès més enllà de les fronteres comunitàries, a regions com l'Amèrica Llatina, l'Àsia o l'Orient Mitjà.

  • A més, la companyia assegura que el seu vaccí també arribarà a països tercers a través de donacions que faran els mateixos estats de la UE.

Al detall: La vacuna d'Hipra empra una tecnologia de proteïna recombinant, diferent de la de les vacunes com Pfizer.

  • Segons els directius del grup, aquesta mena de vaccins es poden conservar a una temperatura d'entre 2 i 8 graus centígrads i no cal congelar-les, una situació que no es dona amb Pfizer.
Categoria: Societat