Societat
Foto: | Pol Solà / ACN
Educació

Educació parla de "flexibilitat" a les escoles per reduir l'hora lectiva

Foto: | Pol Solà / ACN

El Departament d'Educació ha presentat als directors dels centres escolars la proposta de recomanacions per aplicar la reducció d'una hora lectiva setmanal al professorat. 

Per què és important? Educació diu que la negociació amb els sindicats per la reducció d'una hora lectiva va "al ritme previst", mentre USTEC ha denunciat aquest mateix dijous que les converses amb el Govern són "inexistents".

Què sabem? Aquest dijous s'ha celebrat una Junta Permanent de Direccions de Centres Públics per compartir reflexions amb els membres de la Comissió de Treball de la Reducció de l'Hora Lectiva. 

  • La directora general de Professorat, Dolors Collell, ha dit que es vetlla perquè les alteracions i canvis de les hores lectives del professorat tinguin "l'impacte mínim" a nivell pedagògic.
  • La reducció de l'hora lectiva es durà a terme a partir de l'1 de gener i s'incorporaran 3.566 nous docents per cobrir aquestes hores de reducció. 
  • La intenció principal d'Educació és fer el procés amb "flexibilitat" intentant no substituir els tutors ni els mestres especialistes, fins i tot, deixant superar el límit del 10% de docents amb mitja jornada en un mateix centre. 

En detall: La nova mesura comportarà refer tota la planificació horària de les escoles. A més, en declaracions a TV3, el professorat ha esmentat que els cursos superiors (ESO i Batxillerat) seran els més perjudicats.

Categoria: Societat
Etiqueta: Educació