Societat
Foto: | Cedida per Mossos d'Esquadra
Violència masclista

Explotació sexual a Barcelona: més de 56 dones sotmeses

Foto: | Cedida per Mossos d'Esquadra

Una operació policial ha tancat dos locals a Barcelona en què s'explotava sexualment dones. Entre els dos establiments hi havia més de 56 dones exercint i els investigadors van identificar 86 clients, 14 treballadors i 4 captadors, que s'encarregaven de trobar clients, preferentment turistes. Les víctimes estaven obligades a exercir la prostitució, lliurant un 40% dels beneficis de cada "servei" als responsables dels locals.

Per què és important? El tràfic de persones és un delicte habitualment invisibilitzat i amb moltes complicacions per identificar-se i comptabilitzar-se. Els Mossos parlen de xifres ocultes.

  • Una de les dificultats que presenten aquests casos és aconseguir que la víctima s'identifiqui com a tal.

Com funcionava? A part d'haver de lliurar una part considerable dels guanys per cada "servei", les dones també havien de repartir-se entre totes només la meitat dels diners que s'ingressaven per les consumicions dels clients.

Context: L'operació policial va acabar amb 6 dones que exercien la prostitució i 4 captadors traslladats a instal·lacions policials. D'aquestes persones, 7 van ser detingudes per infracció a la Llei d'Estrangeria i 3 posades en llibertat.

  • Els locals van ser precintats per incomplir "el pla d'usos i facilitar la prostitució" i romandran tancats almenys tres mesos.