Societat
Foto: | ACN
Violència masclista

Lleida reobre el cas de les agressions sexuals a l'Aula de Teatre

Actualitzat: Dilluns, 31 d'octubre de 2022. 13:30
Foto: | ACN

Nou víctimes van denunciar l'exprofessor de l'Aula de Teatre de Lleida Antonio Gómez l'any 2018. Aleshores els fets havien prescrit i les denúncies no van avançar jurídicament. Les reaccions i el canvi social que va començar arran d'aquest cas, ha fet que es destapin deu nous casos que van tenir lloc entre 2018 i 2019. Avui, finalment, l'Ajuntament de Lleida reobre el cas.

Per què és important? Les agressions sexuals per part del professor de teatre de Lleida quan les víctimes eren adolescents va sortir a la llum l'any 2020 i tot i l'impacte social d'aquest, la Paeria va anunciar que només reobriria el cas si hi havia noves denúncies.

  • També demana que s'investiguin 4 responsables de l'aula municipal que podrien haver estat coneixedors dels casos i haver callat.

Context: El passat setembre es va estrenar el documental sobre els fets titulat "El sostre groc", dirigit per Isabel Coixet, que va ser àmpliament lloat pel respecte i la manera única de tractar el cas. Les 9 víctimes en són les protagonistes.

  • L'exitosa acollida del documental va tornar a situar el cas al debat públic.

Background: El cas de l'Aula de Teatre de Lleida va sortir a la llum en un reportatge dels periodistes Núria Juanico i Albert Llimós al diari Ara l'any 2020.

  • Les nou joves denunciants havien trigat anys a posar la denúncia després de compartir les experiències, perquè no els va ser fàcil reconèixer-se com a víctimes.
  • Els casos eren molt diferents, però tots tenien en comú la sexualització durant les classes i els abusos de poder per part del professor.