Societat
Foto: | Futuro Vegetal
Societat

L'onada de protestes ecologistes contra obres d'art arriba a Espanya

Foto: | Futuro Vegetal

L'onada de protestes ecologistes que està travessant Europa, usant les obres d'art com altaveu, han arribat a Espanya.  Dues ecologistes de Futuro Vegetal s'han enganxat aquest dissabte als quadres de 'La maja desnuda' i de 'La maja vestida' de Francisco de Goya exposats al Museu Nacional del Prado a Madrid.

Per què és important? Aquesta protesta se suma a altres que han anat succeint les darreres setmanes arreu de museus d'Europa. Obres com un Monet, un van Gogh, museus de cera, etc, van veure's afectades.

Què diuen?

  • Els ecologistes volen visibilitzar l'anunci que les Nacions Unides va fer la setmana passada sobre la impossibilitat de mantenir el planeta sota el límit d'augment de l'Acord de París, d'1,5 graus de temperatura respecte als nivells preindustrials.
  • El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha mostrat el seu rebuig per l'acte de protesta. "No hi ha raó que justifiqui atemptar contra el patrimoni de tothom", ha expressat a través d'un missatge a la xarxa social Twitter.

Al detall:

  • Enmig de totes dues pintures de Goya han escrit el missatge "+1,5" per "alertar sobre la pujada de temperatura mundial que provocarà un clima inestable i greus conseqüències arreu del planeta".
  • Segons el ministre, cap de les dues obres ha patit desperfectes. Sí que ho ha fet, però, el marc de 'La maja desnuda'.

D'on venim? Una activista animalista va interrompre el dissabte 15 d'octubre un acte pel Dia Mundial de l'Alimentació al Disseny Hub de Barcelona per protestar enganxant-se al faristol de l'acte.

Categoria: Societat