Societat
Foto: | ACN
Successos

Extingit l'incendi a la fàbrica de Constantí i s'aixeca el confinament

Foto: | ACN

Els Bombers han donat per extingit durant aquesta matinada l'incendi a la fàbrica sofrera a Constantí (Tarragonès) que es va declarar aquest dilluns a la tarda i Protecció Civil ha aixecat el confinament a la zona afectada. 

Per què és important? L'incendi posava en perill de risc químic a la població. El sofre pot generar diòxid de sofre, un gas tòxic i un dels principals responsables de la pluja àcida. 

Situació actual: Protecció civil aixeca tots els confinaments que hi havia a la zona de Constantí i part de Reus, però manté el de l'empresa afectada. 

  • Durant la matinada els Bombers han donat per controlat l'incendi de la nau industrial. Han treballat durant tota la nit amb 18 dotacions.
  • Aquest matí, els Bombers han acabat d'apagar el foc i ja s'han retirat de la zona. 

En detall: Els controls per risc químic han donat negatives, és per això que s'ha pogut aixecar el confinament.

  • El Plaseqta ha baixat durant la matinada també a fase d'alerta, ja que les mesures preses per Bombers a l'exterior de la indústria no han detectat presència de producte derivat de l'incendi. 

D'on venim: L'incendi es va declarar a l'empresa Afepasa cap a primera hora de la tarda d'aquest dilluns. Al magatzem afectat hi havia sofre, que en cremar pot generar diòxid de sofre.

  • Protecció Civil va activar el Plaseqta en fase d'emergències i es van fer sonar dues sirenes de risc químic a la zona del polígon.
  • El succés va obligar a confinar l'aeroport de Reus, la zona compresa entre aquesta infraestructura i les carreteres TV-7211 i C-14 i el polígon on està ubicada la fàbrica afectada.
Categoria: Societat
Etiquetes: Bombers Tarragona