Societat
Tribunals

Denuncien que Glovo actua "com un càrtel"

Col·lectius de riders i taxistes han denunciat Glovo a la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) per "competència deslleial" i per "actuar com un càrtel".

Per què és important? Asseguren que l'empresa de repartiment a domicili no permet als autònoms que treballen per a ella decidir les seves condicions, com el preu per servei.

  • També apunten que exerceix competència deslleial respecte la resta d'empreses perquè amb treballadors autònoms, s'estalvia els costos de contractació i haver de complir amb la llei de prevenció de riscos laborals.

Qui? Els denunciants són una organització de nova creació en defensa dels empleats afectats per la falsa autonomia i per altres vulneracions de l'economia de plataformes en sectors com el transport de passatgers.

  • Es tracta d'una aliança d'activistes del sector.
  • L'encapçalen Élite Taxi, Taxi Project i Riders x Derechos.

Què diuen? L'advocada Montserrat Ribot ha declarat que es tracta de vulneracions "greus i molt greus" de la llei de la competència.

  • També ha dit que les sancions per infracció podrien escalar fins a un 10% de la facturació de les companyies.

Què esperar? Si la CNMC accepta investigar el cas, hi haurà un termini de divuit mesos per decidir si sancionar o no a Glovo.

  • No hi ha un límit de temps establert per obrir la investigació, podria trigar un any o més.
  • Els activistes també tenen al punt de mira organitzacions com Idealista i Cuideo.
Categoria: Societat
Etiqueta: Tribunals