Societat
El judici a l'Audiència de Lleida
Foto: El judici a l'Audiència de Lleida | Laura Cortés / ACN
Abusos sexuals

Recorren l'absolució d'un acusat per abusos perquè la declaració no se sentia bé

El judici a l'Audiència de Lleida
Foto: El judici a l'Audiència de Lleida | Laura Cortés / ACN

La fiscalia ha recorregut al TSJC l'absolució de l'Audiència de Lleida a un home acusat d'abusar del fill perquè la declaració del menor no es va sentir bé.

Per què és important? Quan es va fer el judici, la gravació de la declaració del menor, que l'Audiència considera clau per poder condemnar l'acusat, no es va sentir bé per defectes en la gravació i, per tant, fa prevaldre la presumpció d'innocència i absol l'home.

Què diuen? En el recurs, el ministeri públic demana al TSJC que torni les actuacions a l'Audiència i que els tècnics judicials adoptin les mesures necessàries per millorar la qualitat de la gravació.

Què sabem? L'home estava acusat d'abusar sexualment del fill entre el 2019 i el 2021, quan el nen tenia entre 7 i 9 anys i ell entre 39 i 41.

  • Segons el ministeri públic, l'home, que estava separat de la mare del nen, aprofitava els dies que es quedava a dormir a casa d'ella per fer tocaments al menor.
  • En la sentència absolutòria, l'Audiència recollia que tot i que tant la mare del nen com les psicòlogues de l'Equip d'Atenció a la Víctima van declarar com van ser els abusos que els va explicar el menor, es considerava que els seus testimonis eren de referència i, per tant, no eren suficients per condemnar el pare.
  • El pare, en canvi, va negar qualsevol conducta abusiva i considerava que el seu comportament era "el normal d'un pare amb el seu fill".

Al detall: La fiscalia demanava cinc anys de presó per un delicte d'abusos sexuals a menors de 16 anys, que se li prohibís a l'home comunicar-se o acostar-se a menys de 200 metres del fill durant 7 anys, que se li imposessin 8 anys de llibertat vigilada i que indemnitzés el nen amb 3.000 euros.

Categoria: Societat