Societat
El president de renfe, Isaías Táboas
Foto: El president de renfe, Isaías Táboas | Xavier Pi / Aleix Freixas / ACN
Rodalies

El president de Renfe assegura que els usuaris confien en Rodalies

El president de renfe, Isaías Táboas
Foto: El president de renfe, Isaías Táboas | Xavier Pi / Aleix Freixas / ACN

El president de Renfe, Isaías Taboas, ha apuntat que un 16% de la població de Catalunya ha adquirit el bo gratis per utilitzar els serveis de Rodalies, cosa que "significa que la gent confia en el mitjà".

Per què és important? L'ús de trens de Rodalies s'ha incrementat un 17,5% des de l'1 de setembre per la gratuïtat dels abonaments, és a dir, prop de 10.000.000 viatgers han fet servir els serveis.

  • Molts dels usuaris de Rodalies Renfe reclamen millores en la infraestructura, el servei i la puntualitat, mentre que el president de Rodalies considera que la "gent confia en el mitjà".

Situació actual: Aquest divendres hi ha hagut la sessió de 'Sostenibilitat, mobilitat i creixement' en la XXVII Trobada d'Economia de S'Agaró.

Què diu? A la sessió, Taboas ha apostat per "recuperar el temps perdut i invertir el que no s'ha invertit en els últims anys en la xarxa ferroviària" de Rodalies de Barcelona, amb la intenció que la circulació dels trens de la zona sigui fluida.

  • També ha admès la necessitat de "tenir trens més grans", sobretot a les hores punta.
  • El president ha dit que ja s'estan construint trens, però ha advertit que, abans que aquests combois es puguin posar damunt les vies, passa temps. "Fabricar un tren porta entre dos i tres anys, i homologar-lo suposa un any; no és fàcil", ha concretat.

A més: Taboas també creu que la gent "confia" en el tren, com ho demostra que el 16% de la població activa de Catalunya ja té abonament gratuït, la taxa més alta de tot l'Estat.

  • El president de Renfe ha volgut subratllar també que Catalunya és "la part d'Espanya on s'han adquirit més abonaments gratuïts" per viatjar amb tren. I ha concretat que, avui dia, el 16% de la població activa catalana ja en té un, bé sigui per viatjar amb Rodalies o amb Mitja Distància.
Categoria: Societat
Especial: Rodalies
Etiquetes: Renfe Rodalies