Societat
Protesta dels sindicats al Departament d'Educació
Foto: Protesta dels sindicats al Departament d'Educació | ACN
Educació

Sense acord entre sindicats i Educació per planificar la revisió de retallades

Protesta dels sindicats al Departament d'Educació
Foto: Protesta dels sindicats al Departament d'Educació | ACN

La reunió de la Mesa sectorial entre els sindicats i Educació ha acabat sense acord aquest dilluns.

Per què és important? La trobada estava fixada en el marc de les negociacions sobre els punts que els van portar a les vagues del curs passat i que ara com ara encara no s'han concretat.

Què diuen? Segons ha explicat la portaveu d'USTEC, Iolanda Segura, en sortir de la reunió, el Departament no accepta ara per ara concretar ja per al curs vinent 2023-2024 alguna de les mesures que reclamen els sindicats. 

  • Els sindicats han insistit que si es vol “augmentar el pressupost i caminar cap al 6%” no té sentit mantenir-se en una postura “immobilista”.
  • “Ens haurem de mobilitzar per fer més pressió”, ha reblat la portaveu d'USTEC.

D’altra banda, la directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, ha considerat que s’ha fet un avançament important, amb una “proposta d’acostament” que ha estat rebutjada pels sindicats. 

  • Collell ha concretat que s’ha posat sobre la taula la possibilitat de retornar als sis anys el primer sexenni de cara al 2024,  juntament amb la reducció de les dues hores lectives al professorat major de 55 anys, que es faria el mateix any.

Què sabem? A banda de la reducció de l’horari lectiu per a primària i secundària, l’acord signat al setembre entre sindicats i Educació “obliga a negociar la resta de reivindicacions pendents”, segons Rosa Villaró, responsable de Polítiques Educatives i Formació Professional de CCOO. 

  • Els sindicats reclamen pel 2023 la reducció de dues hores lectives per al personal major de 55 anys i la tornada del complement salarial als 6 anys.
  • La conselleria, però, ho vol implementar a partir del 2024.

Previsions: Està prevista una altra Mesa entre els sindicats i Educació el 14 de desembre.

Categoria: Societat
Etiqueta: Educació