Societat
Treballadors de l'hospital d'Olot durant una protesta
Foto: Treballadors de l'hospital d'Olot durant una protesta | Gemma Tubert / ACN
Salut

Metges de Catalunya amenacen el Govern amb "grans mobilitzacions"

Treballadors de l'hospital d'Olot durant una protesta
Foto: Treballadors de l'hospital d'Olot durant una protesta | Gemma Tubert / ACN

Metges de Catalunya reclamen mesures "urgents" per redreçar la política del Govern o amenaça amb "grans mobilitzacions". 

Per què és important? Els metges de la Comunitat de Madrid van manifestar-se el passat diumenge en contra de les polítiques sanitàries de la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso. 

El motiu: El sindicat català ha entregat aquest dijous al Parlament més de 54.000 signatures d'un manifest que reclama mesures "urgents" per redreçar el rumb de la sanitat a Catalunya. 

  • Els metges reclamen invertir més recursos, contractar més professionals i millorar les condicions laborals d'aquests.

Què diuen: Metges de Catalunya afirmen que es tracta d'un darrer "crit d'alerta" i asseguren que si no hi ha cap canvi no es podrà evitar una "gran mobilització". 

  • Asseguren que les mobilitzacions del col·lectiu sanitari no serien en una data molt llunyana. 
  • "El malestar i la indignació del personal facultatiu és enorme, només cal una espurna perquè esclati una revolta". 

D'on venim: Sota el lema 'Madrid s'aixeca per la Sanitat Pública. Contra el Pla de Destrucció de l'Atenció Primària', milers de manifestants es van reunir a la capital espanyola. 

  • Els canvis en la sanitat a Madrid plantejats per Ayuso han indignat a una part important de la societat i dels professionals sanitaris. 
  • Ayuso vol posar en marxa de 78 Punts d'Atenció Continuada (PAC), dels quals només 49 comptaria amb atenció mèdica presencial, entre 26 i 30 tindrien personal d'infermeria i suport mèdic per videotrucada i els altres 10 no tindrien cap mena d'atenció mèdica.