Societat
Manifestació del 8M
Foto: Manifestació del 8M | Europa Press
Només sí és sí

La Fiscalia analitzarà cas per cas la rebaixa de pena de la llei 'sí és sí'

Manifestació del 8M
Foto: Manifestació del 8M | Europa Press

La Fiscalia ha anunciat que analitzarà cada petició de rebaixa de penes per la llei "només sí és sí" i prioritzarà la protecció a les víctimes.

Per què és important? En els últims dies, s'ha conegut que diversos tribunals arreu d'Espanya han rebaixat les penes de violadors i agressors sexuals condemnats, fruit de l'aplicació de la llei del "només sí és sí". 

  • La nova llei amplia la forquilla de penes en agrupar dos delictes, el d'abús i el d'agressió, rebaixant la pena mínima de presó de 6 a 4 anys.

Què diu: El Fiscal General de l'Estat, Álvaro García Ortiz, ha assegurat que la Fiscalia farà una anàlisi jurídica "en tota i cadascuna" de les sentències executòries que proposin una rebaixa de les penes per delictes sexuals.

  • El fiscal ha apuntat que es farà "amb una clara prioritat i vocació d'empara a les víctimes i ple respecte als principis constitucionals".
  • A més, ha recordat que "l'enfocament de gènere i d'infància" és "imprescindible" per aconseguir "una justícia lliure d'estereotips".

En detall: El Fiscal General de l'Estat ha assegurat que la llei del "només sí és sí" ha suposat "un canvi de paradigma" en la lluita contra la violència sexual, perquè posa l'eix en el consentiment i incorpora mesures preventives de protecció i reparació.

Categoria: Societat