Societat
Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes
Foto: Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes | David Zorrakino / Europa Press
Igualtat

El Govern finançarà youtubers per combatre el masclisme a les xarxes

Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes
Foto: Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes | David Zorrakino / Europa Press

Igualtat i Feminismes impulsarà i finançarà el contingut fet per joves que ajudin a fomentar la igualtat a les xarxes socials, així ho ha avançat en una entrevista a l’agència Efe la consellera d’Igualtat, Tània Verge.

Per què és important? La iniciativa neix de la preocupació del Departament d’Igualtat i Feminismes sobre l’ús “hàbil” de l’extrema dreta a les xarxes socials per promoure "notícies falses i discursos masclistes en plataformes que tenen un gran impacte en el jovent".

Què diuen? 

  • “A les xarxes en general estan molt representades les ideologies masclistes, LGTB-fòbiques i racistes i, una mesura molt important, és el treball amb altres youtubers que puguin ser referents per a molta gent jove”, ha dit la consellera d’Igualtat, Tània Verge.
  • "L'objectiu és que amb el seu propi missatge, amb el seu propi llenguatge, arribin de forma més directa a la gent jove", ha dit la consellera.
  • Es vol promoure discursos que res tinguin a veure amb el relat masclista d’extrema dreta i “en especial, la ridiculització del consentiment sexual”.

Al detall: La Conselleria ha remarcat els joves com un dels grups “prioritaris” en la lluita contra les violències sexuals. 

  • Amb motiu d’aquest 25 de novembre, Dia Internacional per l’Erradicació de les Violències Masclistes, s’ha llançat una campanya institucional amb vídeos curts per reflexionar sobre la “cultura de la violació” i davant la qual volen fer valer la “cultura del consentiment”.

Background: Un clar exemple de masclisme a les xarxes socials va ser el polèmic cas del Col·legi Major de Madrid.

  • Els estudiants del Col·legi Major Santa Mónica, gestionat per una institució catòlica, van publicar un vídeo a TikTok on dirigien crits masclistes a les seves veïnes, les estudiants del centre Santa Mónica.
  • "Putes, sortiu dels vostres caus com conills. Sou unes putes nimfòmanes", són alguns dels crits que se senten en el vídeo.
  • El vídeo es va viralitzar i la direcció del centre va expulsar els joves.
  • Els fets van arribar a la Fiscalia Provincial de Madrid que ho investiga arran d’una denúncia presentada pel Moviment contra la Intolerància.
Categoria: Societat