Societat
Violència masclista

Els actes del 25-N per la lluita contra la violència masclista

Temps de lectura: 1 minut

Aquest divendres 25 de novembre, dia per la lluita contra les violències masclistes, Barcelona es vestirà de lila i ja hi ha convocades diferents manifestacions i actes arreu de la ciutat amb diferents focus de protesta.

Novembre Feminista: El col·lectiu Novembre Feminista, amb el suport d'altres entitats com l'associació Ca la dona, ha convocat una manifestació a les 18:30 a Diagonal amb Passeig de Gràcia sota el lema "Acusem, Actuem" i recorrerà diversos carrers de la ciutat.

  • S'hi podrà arribar des de diferents columnes que sortiran dels barris de Barcelona com Poble-Sec i el Poblenou.
  • També s'habilitaran columnes des d'altres municipis com Molins de Rei i altres punts de Catalunya.

Comissions Obreres: El sindicat ha convocat una concentració davant l'edifici d'Inspecció de Treball. Volen arribar-hi en manifestació, però encara no es coneix el recorregut que farà.

  • L'objectiu és denunciar les empreses que encara no tenen protocol contra l'assetjament sexual, obligatori des de fa 15 anys.

UGT: L'altre gran sindicat farà unes jornades de conscienciació i informació sobre la violència masclista en el món laboral.

Dijous 24 de novembre: També hi haurà accions la nit de dijous.

  • Convocada per l'Espai Feminista del barri de Sants, es farà una marxa de torxes. Començarà a les 19:30 a la plaça de Sants.
  • Des del sector antimilitarista de Ca la Dona es farà una concentració a les 19:00 a la Plaça Sant Jaume amb el lema "Vigílies per la pau".