Societat
Protesta del sindicat SATSE al gener
Foto: Protesta del sindicat SATSE al gener | Laura Fíguls / ACN
Salut

Sindicats de salut criden a deixar de fer hores extra com a protesta

Protesta del sindicat SATSE al gener
Foto: Protesta del sindicat SATSE al gener | Laura Fíguls / ACN

Diversos sindicats del sistema sanitari han convocat una "acció indefinida" de protesta i criden a deixar de fer hores extra i desdoblar torns la primera setmana de cada mes.

Per què és important? Les mobilitzacions es mantindran de forma indefinida fins que hi hagi un "compliment polític" de les seves demandes.

Què diuen? La Mesa sindical de sanitat de Catalunya ha convocat als treballadors sanitaris a mobilitzacions i a no fer hores extres ni doblegar torns entre l'1 i el 7 de cada mes, començant aquest desembre.

  • "En algun moment hem de dir prou", s'ha queixat Christian Munné, membre del sindicat USOC i infermer de l'Hospital Moisès Broggi. Si bé ha reconegut que fer una vaga sanitària és impossible perquè presten un servei bàsic, Munné ha avisat que si els treballadors deixen de fer hores extres, hi pot haver una "repercussió en l'assistència", per exemple en serveis intensius o "pediatria".
  • Els sindicats asseguren que deixar de fer hores extres durant set dies al mes és una acció de protesta "prudent", però necessària per demostrar que aquestes hores extres "mantenen el sistema".

A més: Els sindicats expliquen que el sistema sanitari està sobrecarregat i es manté "gràcies al sobreesforç dels sanitaris en forma d'hores extra i guàrdies".

  • Els sindicats demanen l'equiparació i la millora de les seves condicions laborals i l'adequació de ràtios professional-usuari.
  • Asseguren que només demanen complir una moció de la CUP sobre sanitat i que ja es va aprovar a l'abril al Parlament.

Al detall: Els sindicats ho han explicat aquest dijous en una roda de premsa al Parlament juntament amb la CUP.

  • La Mesa sindicat de sanitat de Catalunya la formen els sindicats SATSE, CATAC-CTS/IAC, CGT Alt Camp i Conca de Barberà, SAE, FTC-IAC, USOC, FAPIC, Coordinadora Sindical i Infermeres de Catalunya.
Categoria: Societat
Etiquetes: Vaga Sindicats Salut