Societat
Creu Roja
Foto: Creu Roja | Creu Roja
25N

Creu Roja llença una campanya per conscienciar els joves sobre la violència sexual

Dijous, 24 de novembre de 2022. 17:38

La Creu Roja Catalunya ha posat en marxar la campanya 'No desviïs la mirada, la violència no es qüestiona' per tal d'educar i conscienciar els joves sobre la violència sexual.

Per què és important? El 2021 l'entitat va atendre 4.900 dones víctimes de violència o en situació de desigualtat social per raó de gènere.

Què sabem? La Creu Roja Catalunya posa en marxa aquesta campanya perquè durant el 2019 l'entitat va notar un increment notable de nois joves que afirmaven que la violència de gènere "no existeix", d'acord amb un estudi presentat a finals de 2021 pel Baròmetre de Joventut i Gènere.

  • L'any passat la Creu Roja va atendre unes 4.900 dones que, al costat dels seus fills, van participar en el programa 'Dones en Dificultat Social' que ofereix atenció especialitzada.

En detall: La campanya de la Creu Roja posa de manifest que no només és violència masclista aquella que suposa una agressió física, sinó qualsevol altre tipus de violència exercida contra les dones, violències més subtils i normalitzades.

En profunditat: A banda, Creu Roja també ha impulsat la campanya 'Nosaltres, dones', que neix en el marc d'un projecte de cooperació internacional que l'organització desenvolupa a Moçambic, a la regió d'Inhambane.

  • L'objectiu d'aquesta campanya és poder contribuir a la reducció de la violència de gènere mitjançant l'empoderament socioeconòmic de les dones supervivents de violència, la promoció de la igualtat i l'enfortiment de l'estructura institucional.
  • Aquest recurs de sensibilització compta amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.