Societat
Tribunal
Foto: Tribunal | Àlex Recolons / ACN
Només sí és sí

La Fiscalia de Tarragona s'oposa a una rebaixa de pena pel 'sí és sí'

Tribunal
Foto: Tribunal | Àlex Recolons / ACN

La Fiscalia de Tarragona presentarà un recurs per impedir rebaixar en sis mesos una pena per abús sexual. 

Per què és important? Amb la nova Llei 'només sí és sí' diversos condemnats per abusos sexuals estan demanant rebaixes de la seva pena. 

Situació actual: A Tarragona, la Fiscalia  presentarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem davant la petició de revisió d'una condemna per abús sexual a un menor l'any 2015. 

  • Un recurs de cassació té com a objectiu anul·lar una sentència judicial que conté una incorrecta interpretació o aplicació de la llei o que ha estat dictada en un procediment que no ha complert les normes legals. 

D'on venim: L'Audiència va condemnar l'autor dels fets a dos anys i sis mesos de presó el 2018 i, ara, amb la nova llei de 'només sí és sí', ha rebaixat mig any aquesta pena.

Què diu: La fiscal en cap de Tarragona, María José Osuna, considera que no és procedent la reducció de la pena perquè afirma seria la mateixa amb la nova normativa.

  • "Creiem que ha estat una errada de valoració, nosaltres defensem això, però bé, el tribunal pot pensar el contrari", ha afegit.
  • La fiscal valora positivament la llei perquè ha sortit amb "voluntat de protecció" i subratlla que la intenció no era "afavorir" als agressors sinó tot el contrari. 
  • "En el cas d'una agressió amb violència i intimidació, la pena que sol·licitaria és de set anys en lloc de la mínima de quatre, però no podré qüestionar que el tribunal decideixi la mínima; hi ha uns efectes d'aquesta voluntat de protecció que potser no han sortit com voldrien", ha reblat.

Previsions: D'ençà de l'aprovació de la nova llei, ha arribat als jutjats una altra petició, que resta a l'espera de l'informe del ministeri fiscal, i quatre més estan pendents de registre. Amb tot, Osuna preveu rebre bastants més casos en les pròximes setmanes.