Societat
25-N

Un 13,3% més de denúncies per violència masclista a Catalunya

Divendres, 25 de novembre de 2022. 06:41

Els Mossos d'Esquadra han registrat aquest 2022 un 13,3% més de denúncies per violència masclista que l'any passat. La xifra de casos d'aquest any és de 12.953, la més alta de, com a mínim, l'última dècada.

Per què és important? La tendència de les denúncies de violència masclista ha estat creixent any rere any, amb l'excepció de 2020, coincidint amb la pandèmia.

On? El districte de Ciutat Vella lidera el rànquing de denúncies amb un 3,48% de casos. També va encapçalar la llista l'any 2021.

  • Per altra banda, el districte de Sarrià-Sant Gervasi, presenta la ràtio més baixa amb un 0,52%. Manté també la mateixa posició que el 2021, però amb un lleuger increment.
  • El Solsonès i la Selva Litoral, són la segona i tercera àrea policial amb major ràtio de casos per habitant.

Quan? La tendència general de la majoria d'anys marca l'estiu com l'època de l'any en què més denúncies es presenten. Mentre els mesos de gener i febrer són els que menys casos recullen.

  • Pel que fa als dies de la setmana, els dilluns acostumen a ser els que registren més casos.
  • De la mateixa manera, l'hora del dia on es concentren més denúncies és als voltants de les quatre de la tarda. En general, a les tardes hi ha més procediments denunciats.

A Catalunya: La ràtio mitjana de Catalunya és de 167 denúncies per violència masclista per cada 10.000 habitants.

Gràfic violència masclista | ACN

Font: ACN