Societat
Foto: | Europa Press
Llei només sí és sí

Les audiències provincials acorden seguir rebaixant penes en contra de la Fiscalia

Foto: | Europa Press

L'Audiència de Madrid, Biscaia, Màlaga i Saragossa han acordat aquest divendres seguir revisant a la baixa les penes per delictes sexuals amb la llei de 'només sí és sí'. Així, posant-se en contra del criteri de la Fiscalia General de l'Estat, que  va refusar rebaixar les condemnes pel fet que s'hagin reduït les penes mínimes de presó.

Per què és important? Els presidents de les seccions provincials tiren pel dret i seguiran revisant a la baixa les condemnes sexuals.

Al detall: Han decidit no fer cas a la disposició transitòria del Codi Penal de 1995 que permet obviar aquesta revisió retroactiva quan les penes imposades encaixen en la nova regulació. 

  • Segons avança El Mundo, a l'Audiència de Madrid, 36 magistrats han votat a favor de seguir revisant condemnes a la baixa, 9 s'han oposat i 8 s'han abstingut.
  • En total, l'Audiència madrilenya controla 447 condemnes i ja ha iniciat la revisió de 121 casos per decisió pròpia i 55, per petició del sentenciat.

A la pràctica: Les quinze seccions de l'Audiència de Madrid aniran a una a la reducció de condemnes. Les sentencies per delictes sexuals se seguiran revisant d'ofici i quan concorrin suposat amb penes mínimes, es revisaran a la baixa.

  • Els jutges madrilenys ja han excarcerat set agressors sexuals en el que la nova llei de 'només sí és sí' ha entrat en vigor.

 

 

Categoria: Societat
Etiqueta: Feminismes