Societat
Violència masclista

La pena del violador de 'La manada' no es reduirà

L'Audiència Provincial de Navarra ha anunciat que no rebaixarà les condemnes per delictes sexuals si les penes estan incloses en la forquilla que recull la nova llei "Només sí és sí". Mentre no es pronunciï el Tribunal Suprem, han decidit que s'actuarà en aquesta línia.

Per què és important? L'Audiència de Navarra és la que ha de decidir sobre el cas dels Santfermins de 2016, el cas de 'La Manda', pel qual un dels violadors, Ángel Boza, va ser condemnat a 15 anys de presó. 

  • El condemnat va demanar una reducció de condemna a 13 anys i 9 mesos.

Context: La Justícia de Navarra ha declarat que "no es procedirà a la revisió de la pena en aquells casos en què sigui també imposable" en el nou marc legal.

  • La Fiscalia General de l'Estat va emetre un decret en aquesta línia per marcar els criteris a seguir pels Fiscals en els casos d'agressions sexuals.

Previsions: El Tribunal Suprem haurà de declarar la primera sentència sobre la llei del "Només sí és sí" per aclarir com tractar les peticions de rebaixa de pena i poder unificar criteris jurídics. Va declarar el mateix que ha fet ara l'Audiència de Navarra.

Background: Boza va ser condemnat pel Tribunal Suprem a 15 anys de presó per la violació múltiple d'una jove durant les festes de San Fermín de 2016. Concretament, per un delicte continuat de violació amb els agreujants específics de tracte vexatori i actuació conjunta de dues o més persones. 

Categoria: Societat