Societat
El ministeri fiscal insta l'Audiència de Barcelona a mantenir la pena imposada
Foto: El ministeri fiscal insta l'Audiència de Barcelona a mantenir la pena imposada | Europa Press
Igualtat

La Fiscalia de Barcelona s'oposa a la rebaixa de dues penes a violadors

El ministeri fiscal insta l'Audiència de Barcelona a mantenir la pena imposada
Foto: El ministeri fiscal insta l'Audiència de Barcelona a mantenir la pena imposada | Europa Press

La Fiscalia de Barcelona s'ha posicionat aquest dimecres contra la revisió a la baixa de dues condemnes per violència sexual. 

Per què és important? D'aquesta manera la fiscalia segueix el criteri marcat per la Fiscalia General de l'Estat, i els dos escrits s'oposen a rebaixar les penes a dos delinqüents sexuals condemnats amb sentència ferma a 12 anys i mig i sis anys, respectivament.

Què sabem? Les defenses al·leguen que l'actual Codi Penal, reformat a través de la llei del només sí és sí', preveu penes més baixes pels mateixos fets.

  • El ministeri fiscal diu que les penes imposades l'any 2018 i 2019 també encaixen en l'actual codi. Per això, insta l'Audiència de Barcelona a mantenir la pena imposada.

Al detall:

  • En el primer cas, el TSJC va confirmar una pena de 10 anys per abús sexual continuat a una menor de 13 anys amb penetració i dos anys i mig més per corrupció continuada de menors.
    • La defensa demanava absoldre el condemnat pel primer delicte o rebaixar-li de 10 a 7 anys de presó per "l'escassa diferència d'edat entre el condemnat i la víctima", que és un atenuant.
    • El fiscal s'hi ha oposat perquè aquesta referència a la diferència d'edat ja existia en la llei anterior i, per tant, no veu "cap novetat significativa" per a canviar la condemna.
  • En el segon cas, també el TSJC va confirmar sis anys de presó per agressió sexual per via anal.
    • La defensa demanava baixar la pena a quatre anys, ja que aleshores el mínim eren sis anys i ara són quatre.
    • El fiscal argumenta que "amb independència que es vegin modificats els límits, si la pena privativa de llibertat imposada abans de la modificació legislativa és també susceptible de ser imposada conformement a la nova redacció, no hi haurà lloc a la revisió".

Què diu? La Fiscalia de Barcelona recorda que un decret del fiscal general de l'Estat estableix que no es revisaran les condemnes quan la pena sigui susceptible de ser imposada amb la nova llei.

Categoria: Societat