Societat

Absolt un pare acusat d'abusar de la seva filla per falta d'"elements probatoris"

Absolt un home que s'enfrontava a 18 anys de presó per agredir sexualment de la seva filla adolescent. L'Audiència de Girona considera que no hi ha proves suficients que avalin el relat de la menor.

Per què és important?  El tribunal considera que hi ha hagut "lleugeresa" en la instrucció i que no s'ha "aprofundit" en declaracions o pericials per demostrar fermament els fets.

En detall: L'Audiència considera que no s'han aportat prou proves. Per exemple: una conversa de Whatsapp entre l'acusat i la mare de la menor en què ell li demanava "perdó".

  • La resolució estableix que no s'ha pogut provar que el pare fes tocaments a la menor en dues ocasions.

D'on venim? L'acusat s'enfrontava a 18 anys de presó per abús sexual a una menor de 16 anys amb prevalença de relació de parentiu.

  • La Fiscalia i l'acusació particular demanaven 20 anys de llibertat vigilada i que no es pogués acostar a menys de 300 metres ni comunicar-se amb la filla en 10 anys.
  • Ara ha quedat absolt i s'han descartat les mesures cautelars, com l'ordre d'allunyament.

Background: No és la primera vegada que aquest tribunal carrega contra la instrucció d'una causa per manca de proves.

  • Consideren que el relat de la víctima com a principal prova no el dota de credibilitat per si sol i que les proves físiques aportades no són suficients.
  • El tribunal apunta, a més, que pare i la filla, tenien mala relació perquè l'acusat s'havia posicionat en contra d'una relació sentimental de la víctima i el tribunal apunta aquesta desavinença com a possible causant de la denúncia.

Què han dit? "No poden corroborar-se les manifestacions incriminatòries de la víctima amb elements que les dotin de certa objectivitat, i no comptant amb més elements de prova que el relat de la denunciant, amb l'absència d'elements que el corroborin objectivament i subjectivament i davant la negació dels fets per part de l'acusat, la sala no compta amb suficients elements probatoris per enervar la presumpció d'innocència", diu la sentència.

  • "El fet que els seus pares denunciessin la seva exparella i que la separessin d'ell és una circumstància a tenir en compte com a possible influència en la denúncia contra el seu pare".