Societat
Foto: | Policia Nacional espanyola
Drogues

Vídeo: desmantellen cinc macroplantacions de marihuana a Barcelona

Foto: | Policia Nacional espanyola

La Policia Nacional espanyola ha desarticulat una organització criminal que treballava en el cultiu massiu de marihuana a la província de Barcelona. El cos ha desmantellat cinc macroplantacions amb més de 4.000 plantes en total i ha detingut 14 persones.

Per què és important? Se'ls imputa delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric. Els 14 detinguts són persones dedicades tant a l'organització transnacional dedicada al cultiu i tràfic de marihuana com facilitadors de mitjans perquè es pogués instal·lar el cultiu.

Al detall: L'organització es dedicava al cultiu i a la venda de grans partides de marihuana i utilitzava sistemes d'enginyeria elèctrica sofisticats per eludir possibles accions policials.

En profunditat: La policia ha fet nou entrades i registres a naus i domicilis dels investigats. S'ha intervingut més de 4.000 plantes de marihuana, més de 10.000 euros en efectiu, sis mòbils, documentació diversa i material que s'utilitzava a les plantacions com ventiladors, aires condicionats, filtres i extractors.

Context: La investigació va començar el 2021 quan es va detectar que diverses persones donaven cobertura a una organització criminal d'origen albanès dedicada al tràfic d'estupefaents.

  • Els agents van detectar que el principal intermediari era un ciutadà amb alts coneixements del sector immobiliari i que cobrava una comissió per ajudar aquesta xarxa criminal a assentar-se al territori.
  • Els dotava de la logística i infraestructura necessària i llogava naus a polígons aïllats on cultivaven marihuana de manera massiva que després es distribuïa a diferents països d'Europa.

Categoria: Societat