Societat
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Successos

Dos mossos detinguts per robar diners d'un operatiu

Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

La Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra ha detingut un sergent i un caporal del cos per suposadament quedar-se diners d'un operatiu.

Què sabem: Els dos agents detinguts són un sergent i un caporal que pertanyen al grup de Patrimoni de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Nord a Granollers dels Mossos d'Esquadra. 

  • Els dos detinguts s'haurien quedat diners intervinguts en l'últim operatiu que va fer aquesta unitat fa aproximadament un mes. 
  • Segons avança la periodista de successos Anna Punsí, els dos agents van declarar dilluns i van quedar en llibertat a l'espera de ser citats per la justícia. 

En detall: Els dos investigats estan imputats per delictes d'entrada il·legal, apropiació indeguda i falsificació de document públic. A més, també se'ls hi ha aplicat la mesura cautelar de suspensió de funcions per presumpta apropiació indeguda. 

En profunditat: El sergent arrestat era fins ara el responsable del grup 2 de Patrimoni i només feia tres mesos que havia assumit aquesta responsabilitat.

  • Havia fet diverses investigacions contra organitzacions criminals que robaven material de camions estacionats en àrees de servei. 
  • Abans, el sergent havia treballat a la comissaria de Ciutat Vella de Barcelona. 
  • Pel que fa al caporal, va marxar un temps indeterminat del grup del qual formava part ara per anar a una altra àrea de la Divisió d'Investigació Criminal, però finalment hi va acabar tornant. 

D'on venim: L'any 2020 es va conèixer un altre cas de mala praxi al cos policial. Tres mossos d'esquadra van ser detinguts a Santa Coloma de Farners (Girona) acusats de traficar amb marihuana decomissada en diversos operatius policials. 

  • Els agents estan a un pas de judici i el jutjat veu clars indicis d'implicació en fets delictius.