Societat
Bossa de Glovo
Foto: Bossa de Glovo | Europa Press
Laboral

Millores salarials pels riders de Glovo: què cobraran?

Bossa de Glovo
Foto: Bossa de Glovo | Europa Press

Les condicions dels treballadors de l'empresa Glovo, de menjar a domicili, tindran millors condicions gràcies a un acord sindical. 

Per què és important? CC.OO de Catalunya ha firmat un acord amb Glovo per millorar les retribucions dels treballadors i perquè els treballadors puguin tenir accés a una flota de motos elèctriques. 

Què sabem? El sindicat català ha aconseguit dues millores laborals pels treballadors de l'empresa: millora de les retribucions, regularitzant el sistema de pagaments de diumenges i festius. 

  • L'altre acord és que els treballadors disposaran d'una flota de motos elèctriques de l'empresa.
  • La flota de vehicles pròpia era una de les principals reivindicacions de la vaga que es va produir a Glovo l'estiu de 2021. 

Què diuen? Segons el sindicat, la flora suposa un reforç "d'enorme importància" de la prevenció de riscs laborals, ja que se centralitza a l'empresa els procediments de posada a punt, reparació i inspecció tècnica dels vehicles. 

  • Respecte a les millores retributives, Comissions Obreres el defineix com a "pagament correcte". 

Al detall: L'acord detalla que l'hora treballada un diumenge es pagui a 3,23 euros (un 50% sobre l'hora ordinària) i 7,87 euros durant un dia festiu (un 100% sobre l'hora ordinària). 

  • Com a resultat de la negociació, també es millora el pagament del quilometratge d'alguns vehicles de repartiment: en el cas dels patinets, la millora del quilometratge serà vuit vegades superior, tres cops superiors en el cas de la bicicleta normal, i en el cas de la bicicleta elèctrica, el doble.

D'on venim: Glovo ha inaugurat oficialment una nova seu central al districte 22@ de Barcelona. Batejada amb el nom "Yellow Park", es tracta d'un edifici eficient que ja acull 1.700 professionals i que obrirà la planta baixa per a exposicions culturals, conferències i esdeveniments d'associacions i col·lectius del barri.