Societat
Imatge recurs
Foto: Imatge recurs | Aina Martí / ACN
Llei del 'només sí és sí'

Rebaixen la condemna per la llei del 'sí és sí' a un violador de Cadaqués

Imatge recurs
Foto: Imatge recurs | Aina Martí / ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat a 4 anys i mig de presó la pena a l'home que va violar a una menor de 17 anys a l'exterior d'una discoteca de Cadaqués el 2018.

Per què és important? El mes passat es van conèixer diversos tribunals d'arreu d'Espanya que havien rebaixat les penes a violadors i agressors sexuals, fruit de l'aplicació de la llei del 'només sí és sí'.

Què sabem? L'alt tribunal ha desestimat el recurs que la defensa va imposar contra la sentència de l'Audiència de Girona que condemnava P.N. a 6 anys i mig de presó com a autor d'un delicte d'agressió sexual amb penetració. 

  • Tot i això, el TSJC ha revist la pena imposada per l'entrada en vigor de la llei del 'només sí és sí'.

A més: La sentència conclou que la Llei de garantia integral de la llibertat sexual "resulta més beneficiosa" per al condemnat perquè rebaixa la pena mínim del delicte d'agressió sexual a 4 anys (quan abans de la reforma era de 6).

  • La decisió de l'alt tribunal també abasta les penes accessòries, restringint la llibertat vigilada a 5 anys i l'allunyament i la prohibició de comunicació amb la víctima durant 5 anys.

En profunditat: La sentència va concloure que l'atac va tenir lloc en ple carrer, quan el condemnat, P.N. va empentar la víctima contra una paret, la va immobilitzar i la va violar.

  • La noia pateix un trastorn per estrès posttraumàtic arran dels fets i que li han causat una "desestructuració evident en la vida".
  • La violació va despertar indignació a Cadaqués, que va organitzar una manifestació de protesta.
Categoria: Societat
Etiqueta: Igualtat