Societat
Saül Gordillo en una foto d'arxiu
Foto: Saül Gordillo en una foto d'arxiu | ACN
Agressió sexual

Saül Gordillo, denunciat per agressió sexual a una redactora

Saül Gordillo en una foto d'arxiu
Foto: Saül Gordillo en una foto d'arxiu | ACN

El director de Principal, el periodista Saül Gordillo, ha estat denunciat per un delicte d'agressió sexual per una treballadora de la publicació. Els fets haurien passat durant la nit de l'1 al 2 de desembre després del sopar d'empresa de Nadal.

Què sabem?

  • L'agressió s'hauria comès a la sala Apolo de Barcelona.
  • La denunciant relata que el periodista se li va acostar quan estaven demanant una copa i que va ser aleshores quan l'hauria agredit.
  • Després dels fets, la denunciant s'hauria separat d'ell, moment en què s'hauria pogut retrobar amb alguns companys.
  • Després de patir un atac d'ansietat, va marxar de l'establiment en un taxi.

Suports: La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha donat suport a la denunciant, li ha ofert els recursos del seu departament i ha encoratjat a altres víctimes potencials a pronunciar-se.

També la ministra d'Igualtat Irene Montero li ha mostrat el seu suport públicament.

La posició del grup: L'empresa ha contactat la denunciant per facilitar-li el protocol contra les agressions de la companyia i ha contractat un perfil extern per garantir un acompanyament professional a totes les parts implicades.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.