Societat
Jutges del Consell General del Poder Judicial
Foto: Jutges del Consell General del Poder Judicial | CGPJ
Tribunals

Jutges i advocats, de vacances nadalenques per llei

Jutges del Consell General del Poder Judicial
Foto: Jutges del Consell General del Poder Judicial | CGPJ

El Govern espanyol ha modificat la llei perquè els jutges tinguin vacances el Nadal. Amb el nou redactat s'estableix la "inhabilitat processal" entre els dies 24 de desembre i 6 de gener. 

El motiu: La modificació dels articles 182 i 183 de la Llei Orgànica 6/1985 té l'objectiu de "compatibilitzar els principis de seguretat jurídica, el dret de defensa i els drets dels i les professionals que es relacionen amb l'administració de la justícia, concretament, el dret al descans i a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral" durant aquest període. 

Què sabem? La modificació, aprovada aquesta setmana al Senat, s'ha publicat al Boletín Oficial del Estado aquest divendres.

  • No suposa la paralització de l'activitat en els òrgans i oficines judicials, "que continuaran prestant el servei públic". 
  • Hi haurà la possibilitat d'habilitar aquests dies en el terminis previstos en la legislació orgànica i en les lleis processals.

Visió global: El govern de Pedro Sánchez argumenta que els advocats i procuradors "aspiren a la regulació d'una sèrie de mesures que permetin una major conciliació de la vida personal i familiar amb la seva ocupació professional als tribunals de la justícia".

Categoria: Societat