Societat
El secretari general de Metges Catalunya, Xavier Lleonart, en una compareixença al Parlament
Foto: El secretari general de Metges Catalunya, Xavier Lleonart, en una compareixença al Parlament | ACN
SALUT

Els metges en vaga acusen el Govern de no prendre's "amb serietat" la crisi sanitària

El secretari general de Metges Catalunya, Xavier Lleonart, en una compareixença al Parlament
Foto: El secretari general de Metges Catalunya, Xavier Lleonart, en una compareixença al Parlament | ACN

El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, ha considerat que la Conselleria de Salut de la Generalitat "no es pren amb la serietat que toca la crisi tan greu" que té el sistema sanitari català.

Per què és important? El sindicat considera la situació del sistema sanitari "insostenible" i ha convocat vaga els dies 25 i 26 de gener en veure "totalment insuficients" les mesures presentades durant la negociació dels convenis del SISCAT (sanitat concertada) i de l'ISC. 

D'on venim? Les patronals i els sindicats CCOO, la UGT i SATSE han firmat el III Conveni laboral del SISCAT que restitueix i millora les condicions laborals dels professionals.

  • Inclou un increment de sous de fins a un 3,5%.

Què ha dit? En una entrevista en el diari 'El Món', Lleonart ha lamentat la falta d'acció de l'administració per "corregir els greus desequilibris que hi ha en la sanitat pública" a Catalunya.

  • Preguntat per si desconvocarà la vaga programada després de l'acord entre patronals i sindicats, ha recalcat que "el preacord no reverteix les retallades del 2010, perquè redueix la minoració salarial però no l'elimina".

També ha demanat al conseller de Salut, Manel Balcells, "que sigui rigorós amb les informacions que trasllada a l'opinió pública", i ha recalcat que el preu de les guàrdies no aconsegueix l'el mínim fixat pel Tribunal Suprem (TS).

Què esperar? Lleonart ha explicat que "el personal facultatiu no tindrà un increment brut retributiu de 5.000 euros anuals nets com va dir el conseller, sinó de 2.546,72 euros bruts, vinculats a l'abast del 100% dels objectius fixats per les direccions".

  • Lleonart ha dit que la Conselleria ja coneix les línies vermelles per desconvocar la vaga i que són "objecte de la negociació".
Categoria: Societat
Etiquetes: Hospitals Salut Vaga