Societat
Acte de la Pascua Militar del 6 de gener de 2022 a Barcelona
Foto: Acte de la Pascua Militar del 6 de gener de 2022 a Barcelona | Europa Press
Violència masclista

Identificats els soldats que sortejaven una prostituta a la caserna del Bruc

Acte de la Pascua Militar del 6 de gener de 2022 a Barcelona
Foto: Acte de la Pascua Militar del 6 de gener de 2022 a Barcelona | Europa Press

L'exèrcit espanyol ha identificat els militars que van participar en un sorteig a la caserna del Bruc on es rifava la presència d'una prostituta, ha pres mesures contra els responsables, tot i que la institució es nega a explicar quines són.

D'on venim? El diari Ara va destapar el sorteig organitzat el 22 de novembre a través de diversos missatges de WhatsApp entre un caporal, un sergent i uns 70 militars més.

  • La ministra de Defensa, Margarita Robles, va anunciar que els implicats haurien de ser expulsats de l'exèrcit. També va detallar que el xat utilitzar era totalment privat i "absolutament al marge" de la institució.

Què sabem? El mateix diari explica aquest dijous que els responsables ja han estat identificats.

Tot i això, l'exèrcit evita concretar quantes persones serien les implicades.

En profunditat: Després de la publicació de la notícia, dos militars van començar una investigació interna que va consistir en entrevistes a tots els membres de la companyia de fusellers que formaven part del xat. Un dels responsables va ser designat a un altra destinació i va marxar de la caserna de Barcelona. 

  • Els participants havien pagat 25 euros per un sopar per celebrar el dia de la Immaculada Concepció, la Puríssima, patrona d'infanteria.
  • En els diferents missatges, on es deia que es sortejava una "noia de companyia", els soldats escrivien missatges masclistes, denigrants i vexatoris contra la dona.
  • "Aquesta nit follo o follo". "Això no val 50 euros", són alguns dels missatges que es van compartir.
  • Tots els participants que pagaven el sopar entraven dins la rifa, però també podia participar qualsevol militar pagant 3 euros i podia comprar les participacions que volgués.

Per acabar: El Ministeri de Defensa no tenia constància del sorteig i va remetre el cas a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Categoria: Societat