Societat
Vista de la discoteca Waka Sabadell
Foto: Vista de la discoteca Waka Sabadell | EFE/Alejandro García
Agressió sexual

Cas Waka: l'Ajuntament de Sant Quirze també culpa la Generalitat

Vista de la discoteca Waka Sabadell
Foto: Vista de la discoteca Waka Sabadell | EFE/Alejandro García

L'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras (ERC), acusa la Generalitat "d'espolsar-se les puces" amb la responsabilitat que tenen sobre l'activitat de la discoteca Waka. 

Per què és important? La discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès acumula polèmica rere polèmica. L'última ha estat la difusió d'un vídeo on es pot veure una menor fent una fel·lació a un noi al mig de la pista de ball. Els dos han denunciat la difusió de les imatges

Què diu? L'alcaldessa del municipi, on hi ha la discoteca Waka, ha acusat la Generalitat "d'espolsar-se les puces" per la responsabilitat del local. 

  • Oliveras, d'Esquerra, durant un ple celebrat al consistori, ha retret la manca de coneixement del Govern. 
  • També ha volgut destacar la "ignorància" de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, sobre la responsabilitat que la Generalitat té sobre la llicència, que atorga l'Ajuntament, però que es basa en els informes preceptius de l'administració autonòmica.
  • La batllessa ha retret que ni Verge ni cap representant del departament assistís a una reunió al març per abordar la situació: "Va mostrar una ignorància absoluta". 

D'on venim: Aquest dijous, la titular d'Igualtat, ha assegurat que la discoteca Waka "no és un espai segur"

  • A més, va recordar que la llicència del funcionament del local és una concessió municipal, de Sant Quirze del Vallès, i no del Govern de la Generalitat. 
  • La consellera va explicar que el vídeo del cas està judicialitzat i que serà la investigació la que dirimirà les responsabilitats que calguin.

En profunditat: Waka ha tornat a la primera plana de l'actualitat després de la difusió d'un vídeo sexual on es pot veure una menor fent una fel·lació a un noi al mig de la pista de ball de local.