Societat
L'antiga fàbrica de galetes de Pardinyes que s'ha incendiat, acordonada
Foto: L'antiga fàbrica de galetes de Pardinyes que s'ha incendiat, acordonada | Oriol Bosch / ACN
Igualtat

Detenen el ferit d'un incendi a Lleida: podria haver-lo provocat per matar una dona

L'antiga fàbrica de galetes de Pardinyes que s'ha incendiat, acordonada
Foto: L'antiga fàbrica de galetes de Pardinyes que s'ha incendiat, acordonada | Oriol Bosch / ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut el ferit en l'incendi de la matinada d'aquest dimarts 10 de gener que ha cremat part d'una antiga nau ocupada a Lleida.

Per què és important? L'inici del 2023 està sent tràgic quant a la violència masclista: en només 24 hores, s'han produït quatre feminicidis a Espanya. Els Mossos investiguen si aquest es tracta d'un nou cas de violència masclista, ja que l'incendi podria haver estat provocat per un home per matar la dona amb qui convivia.

Què en sabem? 

  • Els Bombers han rebut l'avís de l'incendi a les 4.12 d'aquest dimarts; s'ha declarat de matinada en una antiga fàbrica de galetes, al barri de Pardinyes de Lleida. El foc ha cremat amb baixa intensitat fustes i matalassos de la zona on hi havia les antigues oficines.
  • La parella hauria anat pel seu propi peu al CAP de Prat de la Riba. Posteriorment, han traslladat l'home, de 35 anys, a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida, que ha acabat detingut quan ha estat donat d'alta.
  • La víctima ha estat traslladada a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona per rebre atenció per les lesions; pateix cremades de diversa consideració.
  • Segons fonts pròximes al cas, les dues persones que vivien a la nau, un home i una dona, han patit cremades, tot i que quan els serveis d'emergència han arribat al lloc no hi han trobat ningú. 

A partir d'ara: Els Mossos investiguen si es tractaria d'un nou cas de violència masclista i intenten aclarir la relació entre el detingut i la víctima. L'home està acusat d'un delicte d'incendi i d'un altre de lesions.