Societat
Vista de la discoteca Waka Sabadell
Foto: Vista de la discoteca Waka Sabadell | EFE/Alejandro García
Successos

L'advocada de la menor de Waka contradiu els Mossos i insisteix en l'agressió sexual

Vista de la discoteca Waka Sabadell
Foto: Vista de la discoteca Waka Sabadell | EFE/Alejandro García

L'advocada de la menor gravada fent una fel·lació a un jove a la discoteca Waka de Sabadell dubta de la versió dels Mossos d'Esquadra, segons la qual no s'hauria produït una agressió sexual

Per què és important? El cas esquitxa el polèmic local d'oci nocturn ubicat a Sant Quirze del Vallès, que ha tornat al centre de la polèmica per la difusió a les xarxes d'un vídeo sexual amb una menor. Els pares van denunciar els fets per una presumpta agressió sexual.

En profunditat: Principal ha pogut identificar els dos administradors de la societat propietària del local. Qui hi ha darrere de la polèmica discoteca Waka Sabadell?

Context:

  • La Divisió d'Investigació de l'Àrea Bàsica Policial de Sabadell ha descartat que l'acte sexual s'hagi produït sense el consentiment de la víctima.
    • Els investigadors han consultat testimonis, les càmeres de seguretat de la discoteca i els anàlisis toxicològics practicats a la jove, que no indiquen la presència de cap substància que li hagin pogut introduir a la beguda.
  • Per la seva banda, la menor assegura que no recorda res del que va passar, motiu pel qual la família ha denunciat els fets; també per la difusió del vídeo sense consentiment, ja que no és major d'edat. El noi també n'ha denunciat la difusió.

Què diuen? L'advocada que representa la família de la jove, Laia Serra, dubta en declaracions a Principal que la conclusió dels Mossos sigui la bona.

  • "És la seva conclusió, però no té per què ser la del jutge", ha assegurat.
  • De fet, ha insistit que no ha pogut comprovar com la policia catalana ha portat la investigació: "No he tingut accés a les diligències dels Mossos i, per tant, no puc dir si han fet una bona feina. Per exemple, no sé quins testimonis han interrogat".
  • També confia a poder consultar tota aquesta informació "en breu", cosa que passarà quan el cas arribi als jutjats.
  • Alhora, Serra recorda que el fet que no es trobi droga no vol dir que no es tracti d’una agressió. Tres dies després, de fet, assegura que és “impossible” que s’hi trobessin restes.
    • “La majoria de substàncies tòxiques que permeten determinar la seva presència desapareixen en poques hores, tant en sang com en orina”, ha dit el matí d'aquest 10 de gener a TV3.
    • A més, Serra apunta que “en els supòsits de submissió química, no només es tracta d'ingesta de drogues, de tòxics, sinó que en la majoria de casos estem parlant d'una ingesta d'alcohol".

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.